تهران، نیاوران، روبروی جماران، جنب بانک سامان، پلاک 148، طبقه دوم
Search
Close this search box.
درمان پسوریازیس

قاتل پسوریازیس

پسوریازیس نوعی اختلال پوستی محسوب می‌شود که در صورت ابتلا به آن، تکثیر سلول‌های پوستی، 10 برابر سریع‌تر از حد طبیعی صورت گرفته و در نهایت سبب لکه‌های قرمز ناهموار با پوسته‌های سفید، روی پوست خواهد ‌شد. این بیماری انواع مختلفی دارد. به طور کلی نوعی مشکل در سیستم ایمنی بدن سبب ایجاد این بیماری شده و به کمک مصرف داروهایی از قبیل متوترکسات، نور درمانی و مرطوب کننده های پوست خشک، می‌توان به کنترل این بیماری کمک نمود. اگر می‌خواهید قاتل پسوریازیس را بشناسید، با ما در این مطلب همراه باشید تا به طور کامل به شرح انواع این بیماری، علائم و روش‌های درمان آن بپردازیم.

بیماری پسوریازیس چیست؟

نوعی بیماری خود ایمنی که با انباشتگی سریع سلول‌های پوستی همراه است، پسوریازیس نامیده می‌شود. بر اثر این بیماری سطح پوست حالت فلسی یا صدفی و به رنگ سفید شده که اطراف آن را یک ناحیه قرمز و ملتهب تشکیل داده‌اند. لکه‌های ایجاد شده با خارش همراه بوده و گاهی سبب درد نیز خواهد‌شد. این بیماری مزمن، مسری نبوده و حتی از طریق تماس پوستی منتقل نمی‌شود.

انواع پسوریازیس را بشناسید

پسوریازیس انواع مختلفی داشته و در قسمت‌های مختلفی از بدن بروز می‌کند که در ادامه به شرح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

پسوریازیس ناخن

نوعی از آن، روی ناخن و انگشتان پا تاثیر گذاشته و سبب رشد غیر طبیعی ناخن‌ها، ایجاد حفره و تغییر رنگ در آن ناحیه خواهد‌شد. شل شدن ناخن و جدا شدن آن از بستر ناخن و یا خرد شدن، از دیگر عوارض این نوع است.

پسوریازیس پلاکی 

شایع‌ترین نوع آن، پسوریازیس پلاکی نامیده می‌شود که لکه‌های پوستی برجسته و قرمز را ایجاد می‌کند. پوسته‌های ایجاد شده در پوست بر اثر این نوع بیماری، نقره‌ای بوده که گاها با خارش نیز همراه است. به طور معمول پسوریازیس پلاکی در کمر، پوست سر، آرنج و زانو بروز کرده و میزان آن در هر فرد متفاوت خواهد‌بود.

پسوریازیس معکوس 

لکه‌های صاف ناشی از این نوع، معمولا روی باسن، پستان و کشاله‌های ران ایجاد شده و اصطکاک و تعریق، آن را تشدید خواهد کرد. عفونت قارچی در بروز این نوع دخیل است.

پسوریازیس گوتات

عفونت باکتریایی از جمله مواردی است که در ایجاد آن موثر بوده و سبب ایجاد پوسته‌هایی روی پاها، بازوها، تنه خواهد‌شد.

پسوریازیس اریترودرمیک 

پسوریازیس اریترودرمیک، کمترین نوع این بیماری بوده که سبب پوشاندن کل بدن با بثورات قرمز شده و گاها سوختگی شدید یا خارش را به همراه خواهد‌داشت.

پسوریازیس پوسچولار

نوع نادری از این بیماری، پسوریازیس پوسچولار نام دارد که در برخی افراد بخش‌های گسترده و در برخی دیگر نواحی کوچک کف دست یا پا را با ضایعات چرکی می‌پوشاند.

آرتروز پسوریازیس 

این نوع از اختلال، سبب درد و تورم در مفاصل شده که طبق آمار اعلام شده از بنیادهای پسوریازیس، 10 تا 30  درصد افراد درگیر با پسوریازیس، آرتروز پسوریازیس را نیز تجربه می‌کنند.

درمان پسوریازیس

قاتل پسوریازیس کف سر

روغن آرگان حاوی مواد آلی بوده و می‌توان آن را به عنوان قاتل پسوریازیس کف سر معرفی نمود. به کمک این روغن علائم این بیماری و التهابات ناشی از آن کاهش خواهد ‌یافت. روغن‌های دارای امگا 3 از دیگر درمان‌های موثر بر پسوریازیس کف سر هستند، به گونه‌ای که این روغن‌ها التهاب را در بدن کاهش داده و ایمنی پوست را بالا خواهند‌برد.

قاتل پسوریازیس ناخن

داروهایی از قبیل کورتیکواستروئید قوی، تازاروتن و کلسیتریول از جمله مواردی هستند که به درمان پسوریازیس ناخن کمک می‌کنند. به همین جهت نور درمانی به روش PUVS و درمان با لیزر نیز در درمان این بیماری موثر خواند‌بود.

علت ایجاد پسوریازیس چیست؟ 

همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد، نوعی مشکل در سیستم ایمنی سبب ایم بیماری شده، اما عواملی که منجر به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی و در نتیجه پسوریازیس می‌شود،  به طور دقیق مشخص نیست. با این وجود محققان عوامل محیطی و ژنتیکی را در بروز این بیماری دخیل می‌دانند. عوامل زیر در افزایش خطر ابتلا دخیل هستند:

سابقه خانوادگی 

ابتلا یک والد یا هر دو والد، احتمال ابتلای فرزند به این بیماری را افزایش خواهد ‌داد. با این وجود ممکن است این بیماری به نسل‌های بعد انتقال نیاید.

استرس ‌فشار روانی 

قطعا می‌دانید که استرس بر سیستم ایمنی بدن اثر گذاشته که همین امر خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.

سیگار کشیدن

علاوه بر این که سیگار کشیدن، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد، روی شدت این بیماری اثرگذار خواهد‌بود.

عوامل محیطی نظیر آفتاب سوختگی، خراش یا بریدگی پوست، گزش حشرات، عفونت‌های پوستی و استرپتوکوک گلو، در بروز این بیماری دخیل هستند.

پسوریازیس

پسوریازیس چه علائمی دارد؟

این بیماری در نواحی مختلفی بروز کرده و در هر فرد علائم متفاوتی را ایجاد خواهد کرد. اما به طور کلی علائم این بیماری به شرح زیر است:

  • ایجاد دسته‌های قرمز رنگ، برجسته و ملتهب در پوست 
  • درد در اطراف ‌پینه‌ها
  • تورم و درد در مفاصل 
  • سوزش و خارش در پینه‌ها
  • ایجاد پلاک‌های تیره‌ای روی پینه‌های قرمز 
  • سوراخ شدن یا ضخیم شدن ناخن‌ها 
  • تاول‌های چرکی روی لکه‌های قرمز پوست 

مراحل درمان پسوریازیس 

در صورتی که پزشک پسوریازیس را در شما تشخیص دهد، روش‌های درمانی را با هدف کاهش رشد سلولی به کار خواهد گرفت. به طور کلی درمان‌های آن در دسته بندی زیر قرار می‌گیرند:

  1. درمان‌های موضعی: در این روش درمان از کرم و‌ پماد روی پوست آسیب دیده استفاده می‌شود.
  2. نور درمانی: در طی این روش، پوست در معرض پرتوهای ماورا بنفش قرار خواهد‌گرفت.
  3. درمان هدفمند: در این روش نیز از داروهای خوراکی و تزریقی نظیر متوترکسات استفاده می‌شود.

مصرف کرم‌های مرطوب کننده در موارد خفیف مثمر ثمر واقع شده، اما در موارد شدیدتر، نیاز به درمان‌های موضعی و ترکیبات نفتی تزارتون، دیترانول و ترکیبات ویتامین D از قبیل کلسیتریول، کلسیتریول و … خواهد‌بود.

درمان پسوریازیس با یو وی تراپی 

یکی از روش‌های درمان، یو وی تراپی یا فتوتراپی است که در افراد مبتلا متوسط تا شدید به کار برده می‌شود. در طی این روش پوست در معرض اشعه ماورابنفش قرار گرفته و به کاهش التهاب و خارش کمک خواهند ‌کرد. این روش درمانی، ایمن و مناسب انواع پوست بوده و می‌توانید با اطمینان خاطر آن را در کلینیک مهرافروز انجام دهید.

آیا پسوریازیس همان سرطان است؟

 پسوریازیس که نوعی بیماری مزمن بوده، در دسته بیماری‌های خود ایمنی قرار گرفته، به این معنا که واکنش غیر عادی سیستم ایمنی بدن در ایجاد آن دخیل است. با این وجود محققان بر این باورند که این بیماری افرایش دهنده خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها است. از جمله این سرطان‌ها، می‌توان به سرطان دستگاه تنفسی، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، لوزالمعده ‌و کبد اشاره نمود. همچنین احتمال ابتلا به سرطان خون و سرطان‌های پوستی غیر ملانوم، سرطان‌های حفره دهان در افراد مبتلا بیشتر دیده می‌شود.

مراقبت‌های لازم برای پسوریازیس

از جمله مراقبت‌های لازم عبارتند از:

  • حمام کردن روزانه به آرامش پوست ملتهب کمک خواهد‌کرد. البته در هنگام دوش گرفتن از آب گرم و صابون خشک استفاده نکنید.
  • پس از حمام از کرم‌های مرطوب کننده و لوسیون‌های ضد حساسیت استفاده کنید.
  • داشتن وزن متناسب سبب تاثیر گذاری بهتر روش‌های درمان خواهد‌شد.
  • مصرف ویتامین، روغن ماهی، ویتامین دی، امگا 3، آلوئه ورا و شیر سویا در روند بهبود اثرگذار خواهد‌بود.
  • از هر گونه استرس دوری کرده و آرامش خود را حفظ کنید.
  • از استعمال سیگار جدا خودداری کنید.

نتیجه گیری

در این مطلب به شرح پسوریازیس، انواع این بیماری، علل و علائم آن پرداختیم تا در صورت ابتلا به این بیماری از اطلاعات لازم در این زمینه برخوردار باشید. بیماری را می‌توان به کمک روش‌های درمانی از قبیل کرم‌های موضعی، نور درمانی و دارو درمانی کنترل کرده و بهبود بخشید. همچنین با رعایت نکات مراقبتی نظیر داشتن رژیم غذایی سالم و‌ مناسب، حمام کردن روزانه و کاهش وزن، می‌توان به بهبود روند درمان کمک نمود.

مطالب مرتبط

تزریق فیلر

تزریق فیلر یا تزریق ژل به صورت می‌تواند باعث رفع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *