لیزر موهای زائد در دوران شیردهی، یکی از راههای بیخطر برای حذف موهای زائد در زمان شیردهی است. لیزر درمانی در دوران شیردهی، نیاز به بررسی دقیقتر دارد تا اطمینان حاصل شود که آیا در لیزر، مادر و کودک را خطری تهدید نمیکند. در حالت کلی توصیه میشود که مادران شیرده در دوران شیردهی برای سلامت خود و فرزند خود از لیزر درمانی پرهیز کنند. چراکه در این روش چون گرما تولید میشود، امکان دارد بر تولید شیر اثر بگذارد. بنابراین توصیه میشود قبل از انجام آن با متخصص مشورت کرد تا از مزایا و خطرات لیزر در دوران شیردهی اطلاع لازم و کافی دریافت کنید. اما تا کنون عوارض خطرناکی در این مورد گزارش نشده است.
آیا لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ممنوع است؟
در اکثر مواقع توصیه میشود لیزر موهای زائد در دوران شیردهی را انجام ندهید. زیرا استفاده از آنتی بیوتیکها و سایر داروها در زمان شیردهی احتمال دارد که باعث ایجاد حساسیت پوستی در افراد به نور خورشید و نور لیزر هیپرپیگمانتاسیون شود؛ که باعث میشود لکههای تیره بر روی پوست ایجاد شود، که از جمله آنها میتوان به آفتاب سوختگی اشاره کرد. همچنین احتمال دارد که رنگ پوست به دلیل آسیب دیدن در اثر لیزر موهای زائد کم رنگ شود و سایر مشکلات مربوط به آسیبهای پوستی را در پوست افراد به ارمغان آورد. به عنوان مثال میتوان اشاره کرد افرادی که پوست آنها برنزه هستند احتمال دارد که دچار تاول زدگی شوند و رنگدانههای پوستشان تغییر کند. اما طبق یافتهها از چندین منبع متخصص، میتوان نتیجه گرفت لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ممنوع نیست. اما بعضا این سوال پیش میآید که لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟
عوارض لیزر موهای زائد در شیردهی
امروزه هیچ منبع علمی وجود ندارد که تایید یا رد کند که عوارض لیزر موهای زائد در دوران شیردهی میتواند افراد را گریبانگیر کند. اما برخی از متخصصین زنان و زایمان با توجه به احتمال عوارض جانبی، توصیه میکنند که لیزر به ماههای بعد از شیردهی موکول شود. برخی از عوارض لیزر موهای زائد که امکان دارد در زمان انجام لیزر در دوران شیردهی افراد را درگیر کند عبارت است از:
- کاهش تولید شیر مادر: گرمایی که در اثر لیزر ایجاد میشود باعث میشود که غدد شیری آسیب ببیند و در نهایت بر در شیر مادر اثر منفی گذاشته شود.
- آلوده بودن شیر مادر: در کرمهای بیحسی که در زمان لیزر استفاده میشود، مواد شیمیایی وجود دارد که میتواند از شیر مادر به نوزاد انتقال یابد و باعث ایجاد عوارضات در نوزاد شود.
- پر مویی: یکی از دلایلی که باعث میشود در زمان شیردهی از لیزر نتیجه مطلوب را نگرفت، رشد سریع موها به دلیل تغییرات هورمونی است.
- تیره شدن پوست: به دلیل استفاده از برخی داروها، احتمال دارد پوست در زمان لیزر، تیره شده یا کم رنگ شود. همچنین لکههای تیره بر روی پوست دیده شود. چنین حالتهای به ندرت در زمان لیزر اتفاق میافتد.
در صورت استفاده از داروهای خاص در شیردهی باید آن را به تکنسین لیزر اطلاع داد.
در حالت کلی انجام لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ممکن است عوارض کوتاه مدتی را برای مادران به وجود آورد که از جمله آنها میتوان به درد و سوزش، تورم پوست، قرمزی پوست و التهاب اشاره کرد. این نوع از عوارضات موقتی هستند و بعد از مدت کوتاهی از بین خواهند رفت.
نکته: بهتر است که در زمان شیردهی برای لیزر درمانی از مسکن و بیهوشی استفاده نکرد. زیرا تأثیرات آنها میتواند از طریق شیر وارد بدن نوزاد شود.
تغییرات هورمونی چه تاثیری در نتیجه لیزر موهای زائد در دوران شیردهی دارد؟
تغییرات هورمونی در زمان شیردهی میتواند بر نتیجه لیزر موهای زائد اثر منفی داشته باشد. در واقع بدن بانوان در زمان شیردهی از هورمونها و تغییرات آن پر شده است. این تغییرات هورمونی سبب می شود که با لیزر کردن موها عوارض جانبی زیادی افراد را در بر بگیرد. در این دوران به دلیل تحت تأثیر بودن هورمونها، رشد مو چندین برابر میشود و چرخه رشد مو دچار تغییراتی میشود. بنابراین نمیتوان از لیزر به نتیجه دلخواه دست یافت.
تاثیر لیزر موهای زائد بعد از شیردهی
بعد از مطالعاتی که بر روی بانوان شیرده بعد از لیزر درمانی انجام شده است، شواهد چندانی بدست نیامده که نشان دهد لیزر میتواند بر تولید شیر اثر منفی داشته باشد. اما با تمام این تفاسیر در برخی از بانوان امکان دارد که بعد انجام دادن روشهای لیزر مثل حذف خال کوبی یا لیزر موهای زائد در دوران بارداری شیردهی درد زیادی احساس کنند. به همین دلیل توصیه میشود در مورد نگرانیهای لیزر در این دوران، با مسئول مراقبتهای بهداشتی صحبت شود. قبل از انجام عملهای زیبایی مثل لیزر درمانی بهتر است تا پایان دوران شیردهی صبر کرد. علت این امر این است که موادی که در زمان عمل استفاده میشود امکان دارد از طریق شیر به نوزاد انتقال یابد و باعث ایجاد مشکلاتی در نوزاد شود.
اما بعد از به پایان رسیدن دوران شیردهی و بعد از تمام شدن تغییرات هورمونی، میتوان برای لیزر اقدام کرد. باید دانست که لیزر هیچ تاثیری بر اندامهای داخلی بدن ندارد و عوارضهایی مثل سرطان زا بودن و نازایی یک شایعه است. باید برای انجام لیزر درمانی یک کلینیک تخصصی زیبایی معتبر را انتخاب کرد که بتواند پروسه لیزر را با بهترین امکانات و دستگاهها و پزشکان برتر انجام دهد. همه کلینیک های معتبر و استاندارد از جدیدترین و به روزترین دستگاهها استفاده میکنند. کلینیک مهر افروز یکی از بهترین کلینیکهای زیبایی است که سالیان سال در زمینه لیزر درمانی فعالیت میکند و از پزشکان معتبر و متخصص استفاده میکند تا خدمات بهتری را برای افراد ارائه دهد. با اعتماد به این کلینیک میتوان به نتایج مطلوب از لیزر درمانی دست یافت.
نگاه کلی به لیزر موهای زائد در دوران شیردهی
با توجه به اینکه لیزر گزینه مناسبی برای حذف موهای زائد به صورت طولانی مدت است اما رعایت ملاحظات ایمنی در دوران بارداری و شیردهی بسیار حائز اهمیت است و باید به سلامت نوزاد توجه بیشتری کرد. در اثر تغییرات هورمونی در زمان شیردهی در صورت انجام لیزر در این دوران، احتمال دارد که نتوان به نتایج دلخواه دست یافت.