کاشت موی سر در کلینیک تخصصی پوست و مو مهرافروز به دو صورت FUT و FIT یا ترکیبی انجام میشود. کاشت مو با تراکم بالا و خط رویش طبیعی برای افرادی که دچار ریزش مو هستند همچون معجزه عمل میکند. کاشت مو یک روش جراحی است که برای ترمیم موهای از دست رفته یا کمپشت استفاده میشود. در این روش، فولیکولهای مو از نواحی پرپشت بدن، معمولاً پشت سر، به نواحی کممو یا طاس منتقل میشوند. این روش میتواند به افراد کمک کند که اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند و ظاهر طبیعیتری داشته باشند. این روش برای مردان و زنانی که از ریزش موی ارثی یا دلایل دیگر رنج میبرند، یک گزینه محبوب است. از آنجا که این یک فرآیند دائمی است، معمولاً نتایج به مرور زمان بهبود مییابند و طبیعیتر به نظر میرسند.
کاشت مو قبل و بعد
در ادامه برخی از نمونه کارهای قبل و بعد کاشت موی سر کلینیک مهرافروز را مشاهده میکنید.
فیلم کاشت مو
برای دریافت بهترین نتایج از کاشت مو، فقط اجرای بهترین روش کاشت مو کافی نیست! بلکه این فرآیند باید توسط یک پزشک یا متخصص در این زمینه انجام شود تا بهترین نتایج بهوجود بیایند. روشهای گوناگون کاشت موی سر در کلینیک مهرافروز با جدیدترین متد روز دنیا و تراکم بالا انجام میشود. همچنین با در نظر گرفتن ویژگیهای شما، بهترین روش کاشت مو توسط پزشکان متخصص پیشنهاد میگردد. برای کسب مشاوره و تعیین وقت با ما در تماس باشید.
کاشت مو با تکنیک دکتر احسانی
کاشت مو روشی دائمی برای درمان ریزش مو
ریزش مو با استرسی که در زندگیهای امروزی وجود دارد، به یک مشکل همه گیر تبدیل شده است! البته، نباید عامل ژنتیک و هورمونی را دست کم بگیریم! این عوامل دست به دست هم میدهند تا این مشکل در برخی افراد بهصورت مزمن و در برخی دیگر بهصورت شدید اتفاق بیافتد. ریزش مو شدید میتواند منجر به طاسی شود. بهترین روش درمانی در این زمینه، کاشت موی سر است. کاشت مو در کلینیک مهرافروز با جدیدترین متدهای روز دنیا انجام میشود. با استفاده از این روش میتوانید بهصورت تضمینی، تراکم بالای مو را تجربه کنید. همچنین لازم به ذکر است که کاشت ریش و سبیل و کاشت ابرو نیز در کلینیک مهرافروز انجام میگردد. در ادامه مطلب درباره نحوه کاشت موی سر، روشهای مختلف و کاندیدهای مناسب آن توضیح میدهیم.
روشهای کاشت مو
متدهای متنوعی برای کاشت مو وجود دارد. برای کاشت موی سر میتوان از پیوند فولیکولی FIT و FUT استفاده کرد. در این دو نوع کاشت مو از روشهای متفاوتی برای انتقال فولیکولها استفاده میشود. علاوهبر اینها روشهای دیگری نیز وجود دارد. برای مثال، در کاشت موی BHT از نواحی دیگر بدن برای کاشت موی سر استفاده میشود. کاشت مو SUT جدیدترین روش کاشت مو معرفی شده برای کاشت مو است. در این روش میتوان بدون جراحی و گذراندن دوره نقاهت تا ۱۴۰۰۰ تار موی واقعی را کاشت. در ادامه به توضیح انواع روشهای کاشت مو خواهیم پرداخت:
کاشت مو به روش تکثیر
این روش از فناوریهای پیشرفته زیستشناسی استفاده میکند که در آن فولیکولهای مو از فرد گرفته و در آزمایشگاه تکثیر میشوند. سپس این فولیکولهای تکثیر شده به نواحی کممو یا طاس پیوندزده میشوند. این روش پتانسیل افزایش تعداد فولیکولها را دارد و به ویژه برای افرادی که بانک موی محدودی دارند مناسب است. این تکنیک هنوز در مرحله تحقیقات گسترده است و به طور کامل بهصورت تجاری مورد استفاده قرار نگرفته است.
کاشت مو به روش SUT
این روش یک تکنیک نیمهاتوماتیک است که در آن استخراج فولیکولهای مو به کمک دستگاههای پیشرفته انجام میشود. این دستگاهها فولیکولها را با دقت بیشتری از پوست خارج میکنند و سپس در نواحی مورد نظر کاشت میشوند. از مزایای روش SUT، سرعت بالاتر و کاهش زخم یا درد نسبت به روشهای سنتی است. این تکنیک به عنوان یکی از روشهای مدرن و پیشرفته در کاشت مو شناخته میشود.
کاشت مو به روش میکرو گرأفت
در این روش، گرأفتهای کوچک (یا میکرو) از فولیکولهای مو با دقت بیشتری جمعآوری و پیوند داده میشوند. این تکنیک به کاشت دقیقتر و طبیعیتر مو کمک میکند و با کاهش آسیب به پوست، زمان بهبودی کوتاهتری نیز به همراه دارد. میکروگرافت معمولاً برای کسانی که خواهان تراکم طبیعیتر و ظاهری بهتر هستند، مناسب است.
کاشت مو به روش DHI (Direct Hair Implantation)
در این روش، فولیکولهای مو به کمک ابزاری خاص به نام ایمپلنتر قلمی مستقیماً در ناحیه کممو بدون نیاز به ایجاد شکافهای جداگانه پیوندزده میشوند. این تکنیک به پزشک امکان کنترل بهتر زاویه، جهت و عمق کاشت هر فولیکول را میدهد، که در نتیجه ظاهر طبیعیتری به دست میآید.
کاشت مو با سلولهای بنیادی
این روش نوین از سلولهای بنیادی برای تحریک رشد مجدد مو استفاده میکند. در این تکنیک، نمونهای از پوست یا فولیکول مو که حاوی سلولهای بنیادی است از بدن گرفته میشود و سپس این سلولها در آزمایشگاه فعال میشوند تا تکثیر شوند. پس از آن، این سلولهای بنیادی به ناحیه کممو یا طاس تزریق میشوند. کاشت مو با سلولهای بنیادی یک روش پیشرفته و در مراحل تحقیقاتی است که به پتانسیل بالایی برای رشد مجدد موها اشاره دارد.
همچنین دو تکنیک اصلی کاشت مو شامل FUT و FIT در ادامه توضیح داده میشود.
کاشت موی سر چگونه انجام می شود؟
مراحل کاشت مو به این صورت است که در ابتدا، جراح پوست سر را استریل میکند. سپس، با استفاده از یک سوزن کوچک، ناحیه مورد نظر را بیحس میکند. در ادامه مراحل دو تکنیک اصلی وجود دارد که برای دریافت فولیکول مو و پیوند آن استفاده میشود FUT و FIT
پیوند فولیکولی FUT
در این روش پزشک متخصص با برش جراحی یک نوار باریک از پوست پشت سر مراجعهکننده را به عنوان فلپ برداشت میکند. این برش معمولاً چندین اینچ طول دارد. سپس قسمت برداشته شده از پوست سر را با استفاده از میکروسکوپ و با کمک یک چاقوی جراحی به بخشهای کوچک تقسیم میکند. بعد از کاشت آنها در قسمتهای خالی، رشد موی طبیعی اتفاق میافتد. در آخر فرآیند جراحی، قسمت بریده شده به صورت ظریف بخیهزده میشود.
پیوند فولیکولی FIT
در این روش فولیکولهای مو مستقیماً از پشت سر برداشته و منتقل میشوند. این فرایند از طریق صدها یا هزاران برش پانچ کوچک انجام میشود. جراح سوراخهایریزی را با تیغ یا سوزن در ناحیهای از پوست سر که کاشت مو اجرا میشود، ایجاد میکند. سپس موها را به آرامی در این سوراخها قرار میدهد. در آخر پوست سر برای چند روز بانداژ میشود. در طول یک جلسه درمانی، جراح ممکن است صدها یا حتی هزاران مو را پیوند بزند.
بهترین روش کاشت مو کدام است؟
انتخاب بهترین روش بستگی به نیاز و اولویتهای شخصی دارد:
- اگر شخص نیاز به تعداد زیادی گرأفت دارد و زخم یا اسکار برای او اهمیت زیادی ندارد، روش FUT ممکن است گزینه بهتری باشد.
- اما اگر بیمار به دنبال بهبود سریعتر، اسکار کمتر، و برداشت موهای محدودتر است، روش FIT با دقت بالا ممکن است بهتر باشد.
برای انتخاب بهترین روش کاشت مو ابتدا لازم است مشاوره صورت بگیرد.
در نهایت، مشاوره با پزشک متخصص برای ارزیابی شرایط پوست، موی بیمار و میزان طاسی، بهترین راه برای تصمیمگیری درباره روش مناسب آن است.
کاشت مو برای چه کسانی مناسب است؟
درصورتی که در گروههای زیر قرار میگیرید کاندید مناسبی برای کاشت موی سر هستید:
- مردانی که از الگوی طاسی رنج میبرند.
- افرادی که دچار عقب رفت خط رویش موهای جلو سر خود شدهاند.
- زنانی که از کم پشت شدن حجم موهای خود رنج میبرند یا دچار ریزش مو با الگوی مردانه هستند.
- افرادی که در اثر سوختگی یا آسیبهای دیگر پوستی مقداری از موی خود را از دست دادهاند.
چه افرادی کاندید کاشت مو نیستند؟
کاشت موی سر روش مناسبی برای افرادی که در گروههای زیر قرار میگیرند نیست:
- افرادی که ریزش مو در سراسر پوست سر دارند.
- افرادی که به اندازه کافی مو ندارند تا برای کاشت از آنها استفاده شود، درواقع بانک موی خوبی ندارند. این افراد در هر سانتیمتر مربع سر خود کمتر از ۴۰ فولیکول مو دارند.
- افرادی که علت ریزش موی آنها روشهای درمانی یا داروهایی مانند شیمی درمانی است.
- افرادی که پس از جراحی اسکارهای کلوئیدی میگیرند.
- افراد زیر ۲۵ سال، زیرا ممکن است الگوی ریزش مو کامل مشخص نباشد.
مزایا کاشت موی سر
از مهمترین مزایای کاشت موی سر میتوان به تأثیر آن برروی اعتماد به نفس افراد اشاره کرد. شما میتوانید با این اقدام و ایجاد ظاهری جدید برای خود، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. مزایای دیگر این روش شامل موارد زیر میشوند:
- ایجاد ظاهری طبیعی
- عدم فرورفتگی یا برجستگی پوست سر
- امکان برداشت مو از ناحیهی پشت سر و دیگر نواحی مختلف بدن مثل کتف و سینه
- غیرقابل رؤیت بودن محل کاشت
- ماندگاری بسیار بالا
- نگهداری آسان
ماندگاری کاشت مو دائمی است؟
در صورتی که مراقبتهای پس از کاشت مو را جدی بگیرید، ماندگاری موهای کاشت شده تقریباً دائمی میشود. عوامل زیر در ماندگاری موها میتوانند تأثیرگذار باشند:
- شلی پوست سر
- تراکم فولیکولها در ناحیه پیوند شده
- کیفیت مو
- استفاده از داروهایی ماینوکسیدیل یا فیناستراید
نکاتی که باید قبل از کاشت مو بدانید
پیش از عمل کاشت مو باید موارد زیر را درنظر داشته باشید:
- معمولاً از شما خواسته میشود تا یک آزمایش خون بدهید. در این آزمایش انعقاد خون بررسی میشود.
- یک هفته پیش از جراحی از مصرف قرصهای مکمل مانند ویتأمین E و قرصهای آسپرین خودداری کنید.
- یک هفته قبل از حضور در جلسه، الکل مصرف نکنید تا خون رقیق نشود.
نتیجه نهایی کاشت مو به چه صورت است؟
نتیجه نهایی به تدریج و طی چند ماه آشکار میشود، اما در مراحل مختلف پس از عمل، تغییرات قابل توجهی مشاهده میشود:
کاشت مو بعد از ۱۰ روز: در این دوره، بیشتر زخمها و التهابات سطحی ناشی از کاشت بهبود یافته و پوستهها یا دلمههای روی سر شروع به ریزش میکنند. همچنین فولیکولهای کاشته شده در جای خود تثبیت میشوند، اما برخی از موهای کاشته شده ممکن است در این زمان شروع به ریزش کنند که بخشی طبیعی از فرآیند شوک ریزش است و جای نگرانی ندارد.
کاشت مو بعد از ۴۰ روز: در این زمان، بخش بزرگی از موهای کاشته شده ممکن است ریخته باشند. این نیز بخشی از روند طبیعی رشد مو است که به آن دوره استراحت میگویند. بعد از این دوره، فولیکولها شروع به تولید موهای جدید میکنند. موهایی که شروع به رشد میکنند ممکن است در ابتدا نازک و ظریف باشند، اما با گذر زمان ضخیمتر و پرتر میشوند.
نتیجه نهایی معمولاً بعد از ۶ تا ۱۲ ماه کاملاً قابل مشاهده است، زمانی که موها به طور کامل رشد کرده و ظاهر طبیعی خود را بازیافتهاند.
سخن آخر
در نهایت کاشت مو یک روش مؤثر و دائمی برای بازگرداندن موهای از دست رفته و بهبود ظاهر طبیعی فرد است. با وجود اینکه نتایج نهایی به تدریج و طی چند ماه نمایان میشوند، این روش به افراد کمک میکند تا اعتماد به نفس خود را بازیابند. پس از گذراندن مراحل اولیه بهبودی، موهای کاشتهشده به طور طبیعی شروع به رشد میکنند و تا یک سال بعد نتیجه کامل به دست میآید.
سؤالات متداول
کاشت مو دردناک نیست زیرا در حین عمل از بیحسی موضعی استفاده میشود. اما در پروسه ریکاوری آن ممکن است کمی احساس درد داشته باشید که با مصرف مسکن از بین میرود.
بهتر است ۲ روز بعد از کاشت مو به اندازه دو بار در روز به حمام بروید و این کار را تا ۱۰ روز ادامه دهید. اما از قرار گرفتن مستقیم در زیر دوش خودداری کنید.
خارش سر بعد از کاشت مو از جمله موارد کاملاً طبیعی پس از کاشت است. با استفاده از راهکارهایی میتوان این خارش سر را تسکین داد.
معمولا موهای کاشته شده ۲ تا ۳ هفته پس از عمل میریزند که این موضوع باعث رشد موهای جدید میشود.
پزشک احتمالا توصیه میکند که جهت تقویت رشد مو و افزایش جریان خون در فولیکولها، چند روز بعد از کاشت مو، پوست سر خود را ماساژ دهید. برای استفاده از روشهای دیگر برای تقویت مو لازم است که حدود ۱۰ روز صبر کنید. برای تقویت موهای کاشت شده حتما با پزشک، مشورت کنید.